Suomalaisen Kirjallisuuden Seura


SKS KUSTANTAJANA

SKS julkaisee:

• yleistajuista tietokirjallisuutta mm. kansanperinteen, kirjallisuuden, suomen kielen ja historian alueilta

• vertaisarvioinnin läpikäynyttä humanistisen alan tutkimusta

• suomalaista kaunokirjallisuutta Suomalaisen kirjallisuuden klassikoita -sarjassa

• suomalaisen kirjallisuuden kriittisiä editioita

• tilauskirjoja yhteisöille, julkishallinnolle ja yrityksille.

SKS on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut kustantaja, ensimmäinen julkaisu ilmestyi 1834. SKS on Kalevalan (1835, 1849) ja ensimmäisen suomenkielisen romaanin Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen (1870) kustantaja.

Alussa SKS oli yleiskustantaja, joka julkaisi myös oppi- ja tietokirjoja, sanakirjoja sekä suomennettuja klassikoita. Kun Suomeen syntyi muita suomenkielisen kirjallisuuden kustantajia, SKS keskittyi kustantamaan humanistista tiedettä ja tietokirjallisuutta. Nykyään SKS on Suomen suurin humanistinen tiede- ja tietokirjojen kustantaja, joka julkaisee vuosittain noin kahdeksankymmentä nimekettä.

SKS:n julkaisujen uutuusluettelo ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. SKS:n verkkokaupassa on tiedot kaikista saatavilla olevista SKS:n julkaisuista. SKS:n julkaisuja saa hyvin varustetuista kirjakaupoista, SKS:n omasta kirjamyymälästä ja SKS:n verkkokaupasta.

SKS on kustantajana saanut valtion tiedonjulkistamispalkinnon ja Vuoden kustantaja -tittelin. Monet teokset ovat saaneet kiitosta: Tieto-Finlandia-palkintoja ja -ehdokkuuksia, vuoden tiedekirjapalkintoja sekä useita muita kirjapalkintoja. Myös graafisen alan kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa kirjat ovat menestyneet.