Videot


 
-

La Peregrina – Cecilia Samartin

**** 5votes
Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

La Peregrina on lumoava tarina kahdesta kauniista naisesta, joilla on molemmilla suuri salaisuus kannettavanaan. Salaisuus, jonka merkitys on arjen ymmärrystä suurempi.

La Peregrina on itsenäinen jatko-osa Cecilia Samartinin menestysromaanille Señor Peregrino, ja Peregrino-trilogian toinen osa. Kirja vie lukijat mieleenpainuvalle matkalle kauniiseen ja dramaattiseen Espanjaan.

Nuori ja kaunis meksikolaisnainen Jamilet on jättänyt kotimaansa Meksikon ja muuttanut paremman elämän toivossa Los Angelesiin. Hän haluaa päästä eroon verenpunaisesta syntymämerkistään, joka varjostaa hänen elämäänsä. Uudessa kotimaassaan Jamilet on ystävystynyt vanhan ja karismaattisen herra Peregrinon kanssa. Miehestä on tullut tytölle läheinen, melkein kuin isoisä. Tarinat miehen menneisyydestä ovat herättäneet Jamiletin uteliaisuuden. Mitä herra Peregrinolle ja tämän suurelle rakkaudelle lopulta tapahtui?

Vuosikymmeniä aikaisemmin pienessä espanjalaiskylässä asui Rosa-niminen nuori tyttö. Eräänä päivänä kylän torilla tapahtuu jotain, mikä saa tytön pakenemaan kotikaupungistaan ja liittymään mustalaisten joukkoon. Häpeä ja syyllisyys estävät häntä palaamasta kotiinsa. Rosa otetaan mustalaisyhteisöön avosylin vastaan, ja pian tytön erityislahjat huomataan.


Lisätty: 24.09.13
 
-

Maanväki – Marjut Hjelt ja Christer Nuutinen

****½6votes
Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Maanväki tutustuttaa lukijan eri puolilla maailmaa asuviin jumaliin, haltijoihin, maahisiin, jättiläisiin, kääpiöihin ja lohikäärmeisiin. Miltä maan hallitsijat ja haltijat näyttävät, millaisia ne ovat luonteeltaan ja tavoiltaan ja miten ne tulevat toimeen ihmisten ja eläinten kanssa?
Runsaasti ja eloisasti kuvitettu tietoteos esittelee mm. suomalaisen metsänkuningas Tapion ja hänen monia tehtäviä suorittavan haltijaväkensä, muinaiskandinaavien kääpiöt, metsänjumala Panin, metsästyksen jumalatar Artemiksen, saamelaisten kufittaren sekä joukon peikkoja, fauneja ja kentaureja. Mainio maanväki herättää näkemään maan pinnalla ja sisällä vaikuttavan kiehtovan elämän. Kirjan tiedot ja tarinat ovat peräisin eri maiden kansanuskosta.

Ilmestyy lokakuussa 2013


Lisätty: 15.05.13
 
-

Chevalierkaarti, Mannerheimin rykmentti – Vera von Fersen ja G.V. Bibikoff

***½ 8votes
Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Chevalierkaarti oli keisarillisen Venäjän armeijan eliittijoukko, kaikkein laadukkain, arvostetuin ja hienoin rykmentti. Mannerheim hyväksyttiin kaartiin 23-vuotiaana vuonna 1890.

Millaisia olivat Pietari Suuren perustaman rykmentin perinteet, upseerit ja heidän arvomaailmansa? Millaisia olivat harjoitukset ja leirit sekä palvelu sotarintamalla? Entä keisarin henkikaartin tehtävät tai vuoden 1896 keisari Nikolai II:n kruunajaiset, joihin Mannerheim keisarin rinnalla osallistui?

Vera von Fersenin ansiokkaan tutkimustyön ansiosta pääsemme ensimmäistä kertaa kurkistamaan Chevalierkaartin kulissien taa. Chevalierkaartin vaiheista on olemassa paljon muistelma- ja valokuvamateriaalia, jota upseerit ovat itse kaartin historiasta koonneet.

Ilmestyy lokakuussa 2013


Lisätty: 15.05.13
 
-

Olot – Sanna Eeva

****½8votes
Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Ellu on Volvokuski, vaimo, äiti ja tytär. Elsa on isoäiti, äiti ja nainen. Emilia on lapsi. Kaikki omissa elämäntilanteissaan, omissa oloissaan, silti sidoksissa toisiinsa.
Mitä tapahtuu, kun kontrolli karkaa, hallintaa ei ole ja juuret puskevat pintaan? Mikä ihmistä silloin ohjaa?


Lisätty: 2.05.12
 
1

Muumiopas – Sirke Happonen

****½11votes
Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Onko paras ystävä Nipsu vai Niisku? Imuroiko naapurissasi Vilijonkka?
Huolestuttavatko tuttavasi haisulimaiset taipumukset? Muumioppaan avulla
tunnistat vaivatta oman elämäsi muumihahmot. Ainutlaatuinen hakuteos esittelee
kaikki alkuperäiset muumihahmot Snorkista Mymmeliin ja Suskaan ja valaisee
niiden luonnetta, syntyä, etymologiaa ja esiintymistä. Tove ja Lars Janssonin
alkuperäiskuvin kuvitettu teos sisältää myös uutta tietoa hahmojen vaiheista.
Teos on ohittamaton opas sekä kokeneelle Muumilaakson-kävijälle että
muumiteoksiin ensi kertaa tutustuvalle.

Kirja ilmestyy marraskuussa 2012.


Lisätty: 27.04.12
 
-

Otavan uudet tähdet – Aho, Hiidensalo, Rohas

**** 4votes
Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

KAARLE AHO: VÄÄRÄN KUNINKAAN PÄIVÄ
ISBN 978-951-1-25999-2

Kahden sukupolven Helsinki-romaani kulkee politiikan kyllästämästä 70-luvun Vanhan kuppilasta 80-luvun rahanhajuiselle Aleksanterinkadulle ja 90-luvun laman syövereistä nykypäivän lasisiin medialinnakkeisiin

Uraputkesta suistuneella toimittaja Jyrki Nyrkillä ei ole varaa torjua vanhan ystävän työtarjousta. Dokumentti kohupankkiiri Toivo T. Ryynäsestä on uusi mahdollisuus ja toinen tuleminen Jyrkille, joka yrittää kerätä ammatillisen itsetuntonsa rippeitä ja voittaa takaisin vaimonsa rakkauden.

Matka vanhan rahan ja suurten ikäluokkien menneisyyteen vie Jyrkin myös omaan nuoruuteensa, 80-luvulle, opiskelijapolitiikkaan, ”imagesukupolven” seksuaaliseen ja ammatilliseen ylivertaisuuteen. Kaikki tuntuu kuitenkin hämmästyttävällä tavalla toistuvan: petetyksi tulee juuri se, mihin eniten uskoo.

Kun Ryynäsen ystävä ja liikekumppani Paul Vihanti palaa Suomeen salkku täynnä salaisuuksia, vaikuttaa se peruuttamattomalla tavalla Suomen liikemaailmaan ja Jyrkin henkilökohtaiseen elämään.

Kuka lopulta liikuttelee marionetteja kaiken taustalla – ja tietää enemmän kuin kertoo?

VENLA HIIDENSALO: MEDIAHUORA
ISBN 978-951-1-26086-8

Mustan huumorin sävyttämä hektinen sukupolvikuvaus nykypäivän mallikansalaisesta ja median laeista

Maria Vartiainen on vapaa toimittaja, jonka työsuhde – ja sen mukana ihmisarvo – on katkolla joka ainoa päivä. Uuden yrittäjämäisen työn yhteiskunnassa Maria on huutolaislapsi markkinoilla, joilla alin tarjous voittaa. Hän haluaisi tehdä yhteiskunnallista journalismia, mutta toimituspäällikkö runnoo Marian jutut myyvään muotoon, ja sivulauseisiin jemmatut tunnustukset nousevat otsikoihin. Huumereportaasista tulee kokkelia vetävän yksinhuoltajaäidin tarina ja prostituoidusta vahva oman elämänsä yrittäjä.

Romaani näyttää kuvan yhteiskunnasta, jossa tunteet on nostettu uskonnon asemaan ja rakkaus korvaa hyvinvointivaltion, sillä rakkaushan ei maksa mitään.

EEVA ROHAS: SYVÄ PÄÄ
ISBN 978-951-1-25923-7

Nuoren valovoimaisen kirjailijan ensimmäisessä romaanissa halu ja pakkomielteet vetävät tiheän tarinan marionettilankoja

Teini-ikäinen Fanny tähtää huippu-uimariksi. Lahjakas tyttö on sepittänyt valheen päästäkseen seuran parhaan valmentajan oppiin, mutta uintiharrastus päättyy syvään nöyryytykseen. Kolmikymppinen Susanne on jämähtänyt lapsuudenkotiinsa tietokoneen ääreen. Hän ostaa netistä kalliin reborn-nuken ja hoivaa sitä kuin elävää vauvaa.

Fanny ja hänen isänsä Jan kohtaavat Susannen etelän rantalomalla. Hotellin altaalla leikkii kolmivuotias poika, jonka äitiin Jan rakastuu. Susanne pestataan pojalle lapsenvahdiksi, jotta aikuiset voisivat viettää illan kahden. Äkkiarvaamatta Susannen, Janin ja Fannyn tarinat, valheet ja fantasiat alkavat punoutua yhteen kohtalokkaalla tavalla.


Lisätty: 7.03.12
 
-

New Game – Aleksi Delikouras

**** 6votes
Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

”Mutsi jaksaa vinee himassa, että oon aina koneella enkä siivoo. Miten se jaksaa valittaa samasta asiasta vuodesta toiseen.”

DragonSlayer666 elää mieluiten virtuaalimaailmassa – vain tietokoneriippuvuudesta huolestunut äiti voisi estää häntä tulemasta maailman parhaaksi pelaajaksi! Nuori mies raportoi elämäänsä vimmaisella nörttiliturgiallaan koneella 24/7 ja kommentoi hankaliakin asioita: koulukiusaamista ja pelimaailman tarjoamaa pakoa.

Elämää eivät helpota äidin kreikkalainen poikaystävä, koulun ihqutteleva pissisparvi, ylireagoiva hattunatsireksi ja arkkivihollinen hege91, joka luulee olevansa mestari battlefieldissä. Onneksi on yksi punatukkainen tyttö, joka muistuttaa Resident Evilin Milla Jovovichia. DragonSlayerin haaveet heidän yhteisestä tulevaisuudestaan pirstoutuvat, kun hän erehtyy viemään löytämänsä kuula-aseen kouluun…


Lisätty: 3.02.12
 
-

Tarja Turunen kertoo Paulo Coelho -inspiraatiostaan

****½5votes
Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Paulo Coelho -päivä Kampin Suomalaisessa Kirjakaupassa 26.11.2011, Tarja Turusen Outlanders-kappaleen ensiesitys.
Turunen kertoo haastattelussa kuinka Paulo Coelhon kirjat ovat innoittaneet häntä musiikin tekemisessä.


Lisätty: 24.01.12
 
-

Meitä oli kaksi – Tuija Wuori-Tabermann

****½6votes
Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Runoilijan leski kirjoittaa herkällä otteella luopumisesta, surutyöstä ja yliluonnollisista kokemuksistaan.

Tuija Wuori-Tabermann menetti heinäkuussa 2010 sielunparinsa – parantumaton sairaus vei Tommyn 11 kuukaudessa.
Tommyn sairastuttua sopeutumista yllättävään elämäntilanteeseen nopeutti molempien vakaumus kuoleman olemuksesta: se on vain energia tason muutos. ”Ei elämä kuolemaan pääty, sanot kun taas kerran puhumme siitä. Tämä, maan päällinen, silmin havaittava, on vain pieni välivaihe, kunnes matka jatkuu. Jokaisen kohdalla sen pituus on määrätty jo syntymähetkellä. Sitä vastaan on turha kapinoida. Kun aika on tullut, on vain hyväksyttävä se. Päästettävä irti.”

Tekstin joukossa on sekä uusia että ennen julkaistuja, Tuijalle erityisen rakkaita Tommyn runoja.


Lisätty: 6.10.11
 
-

Nuori alaston nainen – Arja Saijonmaa

****½5votes
Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Kansainvälisen uran luonut laulaja kertoo avoimesti nuoruudestaan, unelmistaan ja uskalluksestaan.

Eräs vuosi. Eräs kaupunki. Mies. Ja nuori nainen. Mies on kreikkalainen tunnettu säveltäjä Mikis Theodorakis ja nainen on Arja Saijonmaa. Vuosi on 1972. Arja on Pariisissa ja lähdössä maailmankiertueelle Mikiksen ja tämän muusikoiden kanssa. Hän on nuori, epävarma ja silmittömän rakastunut.

Eletään ideologioiden, poliittisen musiikin ja vapaustaistelun aikaa. Mikis elää maanpaossa takanaan tuskallinen menneisyys poliittisena vankina Kreikassa. Hän palaa halusta luoda musiikkia, joka vapauttaisi ihmiset. Kun nuori Arja kohtaa kreikkalaisen mieskulttuurin, vahvat persoonallisuudet ja omat voimakkaat tunteensa Mikistä kohtaan, hänen on astuttava tuntemattomaan.

Nuori alaston nainen on kipeä, humoristinen ja henkilökohtainen kuvaus vuodesta, jolloin Arja kohtasi sekä taiteilijanuransa että elämänfi losofi ansa mullistaneen miehen. Hänen kasvutarinansa kautta aukeaa myös kuohuva 1970-luku.


Lisätty: 6.10.11