Kirjat


Tästä osiosta löydät lyhyet kuvaukset uusimmista kirjavideo.fi:ssä julkaistuista kirjoista.
Klikkaamalla otsikkoa aukeaa kirjan esittelyvideo ja -teksti kokonaisuudessaan.

Aleksis Kiven katu – Anni Sinnemäki

Runoja ystävyydestä, rakkaudesta ja parisuhteesta – miljöinä Helsingin Kallio ja Venäjä
Sen kaiken piti olla vasta alkua
mutta onko rakkaus
koskaan myöhemmin
tehnyt niin kipeää
Ne olivat onnen päivät
kukaan meistä ei nähnyt eteensä
sillä iltapäivisin Hämeentiellä aurinko
sokaisee kirkkaasti suoraan päin
Anni Sinnemäki (s. 1973) on ansioitunut kirjoittaja ja poliitikko, joka tuli tunnetuksi Ultra Bra -yhtyeen laulujen sanoittajana. Sinnemäen runoteos Sokeana hetkenä (2003, […]

...katso lisää

Chevalierkaarti, Mannerheimin rykmentti – Vera von Fersen ja G.V. Bibikoff

Chevalierkaarti oli keisarillisen Venäjän armeijan eliittijoukko, kaikkein laadukkain, arvostetuin ja hienoin rykmentti. Mannerheim hyväksyttiin kaartiin 23-vuotiaana vuonna 1890.

...katso lisää

Donner-ryhmä ja muita novelleja – Philip Teir

Tapahtuu Helsingissä juuri nyt.
Iloinen blini-ilta saa nolon lopun. Vauraan perheen lukiolaispoika lahjoittaa isoisän perintökellon kolmekymppisen hoitonsa tyttärelle. Töölöläinen Audi-mies hermostuu väärinparkkeeraajalle.

...katso lisää

Eläköön 100 vuotta! – Ikävallankumous vai suuri utopia – Lenita Airisto

Ikärasismi on primitiivireaktio! Voittamatonta synergiaa syntyy, kun energiset juniorit saavat yhteistyökumppaneikseen pätevät seniorit, joilla on kokemusta selättää kovimmatkin haasteet.

Henkisesti ja fyysisesti huippukuntoiset 60+-seniorit ovat uusi ilmiö ihmiskunnan historiassa. Jo vuonna Suomessa oli yli 65-vuotiaita enemmän kuin alle 15-vuotiaita, ja määrä vain kasvaa.

...katso lisää

Fatiman käsi – Ildefonso Falcones

Huikea historiallinen seikkailu 1500-luvun Andalusiassa.

Fatiman käsi on historiallinen seikkailuromaani vailla vertaa. Kahden kulttuurin ja lopulta myös kahden rakkauden välissä painiskelevan Hernandon kertomus kietoutuu tiiviisti Espanjan maurivähemmistön traagiseen kohtaloon, jota Ildefonso Falcones kuvaa Meren katedraalista tutulla historiallisella tarkkuudella.

...katso lisää

Henkivartija – Leena Lehtolainen

Henkivartija on Leena Lehtolaisen uudenlainen rikosromaani, kansainvälisen trillerin piirteitä ammentava tiheä jännityskertomus, jossa kukkii myös ironia ja huumori.
Suomalainen liikenainen Anita Nuutinen surmataan Moskovassa hämärissä olosuhteissa. Hänen henkivartijansa Hilja Ilveskero on edellisenä päivänä pikaistuksissaan irtisanoutunut Anitan palveluksesta. Poliisi on kiinnostunut Hiljan liikkeistä Moskovassa, sillä työnantajan jättäminen suojatta juuri ennen surmaa näyttää varsin epäilyttävältä.
Vastaajaan jätetty uhkausviesti sekä […]

...katso lisää

Hurmio – Anna Kortelainen

Nuori sotilas Henri Beyle, paremmin tunnettu kirjailija Stendhalina, sai merkillisen kohtauksen Firenzessä syyskuussa 1811. Sairaus on nimetty Stendhalin syndroomaksi, mutta mistä tuossa oireyhtymässä on kyse?

Anna Kortelainen juoksuttaa satiirisen humoristisessa kirjassaan eteemme monenlaisia potilaita eri aikakausien kirjailijoista aina niihin 2000-luvun ihmisiin, jotka ovat sairastuneet hurmioon.

...katso lisää

Jääleinikki – Enni Mustonen

Vahvoista naisista kertovan trilogian toinen osa vie 1960-luvulle. Sukujuurtensa salaisuutta selvittävä Eliisa löytää kohtalonsa Alppien rinteiltä.
Eletään kapinallista 1960-luvun puoliväliä. Eliisa Hetta, vastavalmistunut sairaanhoitaja, löytää ämminsä jäämistöä selvitellessään nipun saksankielisiä kirjeitä ja valokuvan univormupukuisesta miehestä. Kuka on majuri Heinrich Salzmayer?

...katso lisää

Jumalan pikkusormi – Risto Isomäki

Lauri Nurmi vaihtaa Afrikkaan. Litium 6 -romaanista tuttu kylmäpää lähetetään turvaamaan uudenlaista energiahanketta, joka kuumentaa ympäristöä ja kilpailijoita.
Egyptin Saharassa mahtava aurinkotuulivoimalaa kurkottaa kohti taivasta. Sen ominaisuudet jättävät varjoonsa kaiken energiantuotannon alaalla aiemmin kehitellyn. Bonuksena se pystyy torjumaan aavikoitumista ja tarjoamaan ratkaisun ilmaston lämpenemiseen. Voimalatyömaa on tuonut Saharaan saksalaisen rahoittajan kokoaman kansainvälisen asiantuntija- ja työntekijäjoukon, […]

...katso lisää

Käännöksiä – Jean Kwok

Käännöksiä on nuoren tytön kasvutarina kahden kulttuurin ristivedossa.

Kun hongkongilainen Kimberly on 11-vuotias, hän muuttaa äitinsä kanssa New Yorkiin ja hänen elämänsä mullistuu. Äiti ja tytär joutuvat asumaan viheliäisessä murjussa ja raatamaan sukulaistensa tehtaassa. Koulussa Kimberly oppii puhumaan englantia ja ymmärtämään paikallisia tapoja. Äiti sen sijaan on edelleen ummikko, ja nuori Kimberly joutuu kantamaan yhä enemmän vastuuta perheen asioista.

...katso lisää

Kabbalisti – Geert Kimpen

Kabbalisti on taianomainen kertomus arvostetun kabbalaoppineen elämästä.

Kabbalisti on fiktiivinen kuvaus 1500-luvulla eläneen kabbalistirabbi Hajjim Vitalin nuoruusvuosista. Vital on tärkeä hahmo kabbalan historiassa, mutta hänestä ei ole juuri kirjoitettu. Hän asui nuoruutensa Galileassa Tsfatin kaupungissa, kabbalismin keskuspaikassa, jonne uskonnosta kiinnostuneet vaelsivat kaukaakin kuulemaan rabbien opetuksia.

...katso lisää

Karthago – Jukka M. Heikkilä

Välimeri 256 eKr. – joukko helleenien vanhan maailman valtioita taistelee Aleksanteri Suuren perinnöstä meren itäosissa, ja lännen barbaariset suurvallat, Rooma ja Karthago, käyvät ensimmäistä yhteenottoaan. Spartalaissyntyisen Ksanthippoksen luulisi löytävän pestejä molemmilta seuduilta, mutta avokätisin tarjous tulee roomalaisarmeijan uhkaamasta Karthagosta. Ja kokenut palkkasoturi tietää, että hänen työmarkkinoillaan epätoivoisin lupaa parasta palkkaa?….
Jukka M. Heikkilän Karthago sijoittui kolmanneksi Kariston 110-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyssä kirjoituskilpailussa. Karthago oli yksi harvoja kilpailun historiallisia romaaneja.

...katso lisää

Kasari & Halkeamia – Kjell Westö

Kasari – Kun pyörähdin pyörässä näin
Pinkin ja punkin 80-luku oli myös suurten murrosten vuosikymmen.
&
Halkeamia – Valikoituja tekstejä 1986-2011
Westö-fanin aarrearkku

...katso lisää

Katoamispiste – Joel Haahtela

Monikerroksinen romaani miehestä, jonka etsintöjen kohteeksi nousee kirjailija Raija Siekkinen

Sattuman kaupalla mieslääkäri törmää kadulla ranskalaiseen Magda Roux’hun, joka on tullut Suomeen etsimään kadonnutta miestään. Naisella on johtolanka: Raija Siekkisen kirjoittaman teoksen ranskalainen laitos. Mies muistaa lukeneensa Siekkistä, pitäneensä kirjasta, ja päättää auttaa.

...katso lisää

Kesän tunnit. Gravelin laskuopin mukaan – Taina Teerialho

”Veistä oma kirstusi ja opi elämään.”

Yhdeksän naista – ja vain naista – ilmoittautuu pikkupaikkakunnan kansanopiston arkunveistokurssille. Kurssia vetävän Handen valtaa epäily, kuinka selvitä kaiken maailman ”akkamaisuuksista”. Apunaan ujohkolla puuseppämestarilla on onneksi vanhempi kisälli Gravel, jolla on silmää kaikenlaiselle kauniille.

Sanataiteen käsityöläisenä tunnetun Taina Teerialhon romaani Kesän tunnit on sukua hienovaraisen hirtehisten humoristiemme jalopuisille kestoklassikoille.

...katso lisää

Kokonaiseksi – Ilona Rauhala

Tv:stä tuttu psykologi haastaa 25–45-vuotiaat naiset pohtimaan valintojaan ja löytämään omat päämääränsä

Sinnitteletkö opintojen, työn, kodin ja ihmissuhteiden ristipaineissa? Miksi toisten tarinat ovat onnistumistarinoita ja toisilla tuntuu aina olevan huonoja uutisia? Voiko ihminen vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa? Toivotko elämältä jotain parempaa, syvempää ja enemmän?

...katso lisää

Koljatti – Jari Tervo

Epäkorrektia Tervoa! Satiirinen romaani suomalaisesta nyky-yhteiskunnasta, politiikasta ja mediasta.
»Vuonna 2031 olisin toiminut Suomen pääministerinä kaksikymmentäkahdeksan vuotta. Pääministerikauteni olisi pitempi kuin Urho Kekkosen presidenttikausi. En olisi historian kirjoissa kappale, vaan oma lukuni. Puhuttaisiin Lahnasen ajasta.»
Tutun oloinen pääministerihahmo mutustaa EU-kokouksessa wieninleikettä ja aiheuttaa diplomaattisen skandaalin, yrittää käydä kansan pariin, nukkuu liian vähän muttei ole hereillä. Vaalitenttejä varten […]

...katso lisää

Kolmen kuun kuningatar – Carita Forsgren

Maalaistytöstä kuningattareksi? Nautittava romaani Kaarina Maununtyttären uskomattomasta elämästä ei ole mikään tuhkimotarina.
Karin Månsdotter eli Kaarina Maununtytär (1550-1612) oli vasta 14-vuotias maalaistyttö, kun Ruotsin kuningas Erik XIV ihastui häneen. Kaarinasta tuli ensin kuninkaan jalkavaimo, sitten – vastoin hovin suunnitelmia virallinen kuningatar, ja ajalleen poikkeuksellisen tasavertainen aviokumppani.
Kaarina oli alle kolmenkymmenen, kun vainoharhainen ja hermoheikko Erik syöstiin […]

...katso lisää

Kriittinen tiheys – Taavi Soininvaara

Taavi Soininvaara on suomalaisen thrillerin ehdotonta kärkeä. Kriittinen tiheys, hänen uuden, neliosaisen romaanisarjansa avausteos, käsittelee kansainvälistä asekauppaa ja korruptiota hätkähdyttävän ajankohtaisesti.
YK:n Kenian päämajaan tehdään tuhoisa ohjusisku, jota seuraa uhkavaatimus: YK:n, Valuuttarahaston ja Maailmanpankin on annettava anteeksi maailman 50 köyhimmän valtion velat tai kahden viikon kuluttua seuraa uusi isku. Kun ohjuksen jäännöksistä löytyy suomalaisen Globeguide-ohjausjärjestelmän osia, […]

...katso lisää

Kuoleman ja unohtamisen aikakirjat – Kari Enqvist

Millaisen merkityksen uskonnoton voi liittää ihmiselämään? Viisaan maltillinen ja anarkistisen utelias teos Tieto-Finlandia-voittajalta.

”Mikään logiikka ei kiellä maailmaa ilman merkityksiä.” Anarkistisen uteliaasti, yksityistä ja yleistä tyylitajulla sekoittaen Kari Enqvist tutkii tässä teoksessa kuoleman, ihmisyyden ja uskonnon ydintä.

...katso lisää

La Peregrina – Cecilia Samartin

La Peregrina on lumoava tarina kahdesta kauniista naisesta, joilla on molemmilla suuri salaisuus kannettavanaan. Salaisuus, jonka merkitys on arjen ymmärrystä suurempi.

...katso lisää

Lajien synty – Peter von Bagh

Rakastetuimmat elokuvan lajit kautta aikojen: lähikuvia elokuvista, jotka ovat jättäneet useammankin sukupolven muistiin lähtemättömän jäljen. Lajien synty on unohtumaton kirja elokuvasta, sen lajityyppien suhteesta omaan aikaansa, kirja merkittävimmistä tunteistamme.

...katso lisää

Maaninkavaara – Miika Nousiainen

Tässä romaanissa ei hölkätä, vaan painetaan täysillä

”Annat vain kaiken. T. Isä.”

Viisikymppinen Martti palvoo sokeasti suomalaisen kestävyysjuoksun vanhoja sankareita ja haluaa palauttaa suomalaisten maineen juoksuradoilla. Martin pojasta piti tulla seuraava sankari, mutta poika katoaa kisamatkalla Ruotsiin. Shokista selvittyään Martti kääntää katseensa perheen teini-ikäiseen tyttäreen Heidiin.

...katso lisää

Maanväki – Marjut Hjelt ja Christer Nuutinen

Maanväki tutustuttaa lukijan eri puolilla maailmaa asuviin jumaliin, haltijoihin, maahisiin, jättiläisiin, kääpiöihin ja lohikäärmeisiin. Miltä maan hallitsijat ja haltijat näyttävät, millaisia ne ovat luonteeltaan ja tavoiltaan ja miten ne tulevat toimeen ihmisten ja eläinten kanssa?

...katso lisää

Majakkamestarin tytär – Ann Rosman

Majakkamestarin tytär on merentuoksuinen ruotsalaisdekkari majakkamiljöössä.

Pienellä saarella Marstrandin ulkopuolella rakennetaan uutta kokouskeskusta. Vanhoja rakennuksia kunnostetaan, ja 1868 rakennettu majakka palautetaan korjattuna alkuperäiselle paikalleen. Majakanvartijoiden asunnon kellaria remontoidessaan rakennusmiehet kohtaavat järkyttävän näyn: umpeen muuratusta huoneesta löytyy miehen ruumis.

...katso lisää

Me olimme nuoria sotilaita -Tuntemattomat sotakuvat kertovat – Gustav Hägglund – John Lagerbohm – Matti Simula

Ainutlaatuinen kuvateos esittelee sodan todellisuutta tavallisten rintamamiesten kameroiden läpi nähtynä.

...katso lisää

Meitä oli kaksi – Tuija Wuori-Tabermann

Runoilijan leski kirjoittaa herkällä otteella luopumisesta, surutyöstä ja yliluonnollisista kokemuksistaan.

Tuija Wuori-Tabermann menetti heinäkuussa 2010 sielunparinsa – parantumaton sairaus vei Tommyn 11 kuukaudessa.

...katso lisää

Miehen treenikirja – Alexander Stubb ja Ilkka Järvimäki

Suomen urheiluhullu ulkoministeri ei jaarittele eikä saarnaa vaan kannustaa suomalaista miestä liikkumaan
Jos ulkoministeri ehtii liikkua, niin ehdit sinäkin!
Miehen treenikirja motivoi miestä liikkumaan ja pitämään huolta sekä fyysisestä että henkisestä kunnosta. Käsikirja opastaa yleisimpien kestävyyslajien harrastamisessa, kertoo kuntoilijan oikeista eväistä sekä antaa vinkkejä liikunnan ja muun elämän yhteensovittamiseen.
Käytännön esimerkit auttavat löytämään aikaa kuntoiluun vaativankin työ- […]

...katso lisää

Mielensäpahoittaja – Tuomas Kyrö

40 tapaa pahoittaa mielensä!
”Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun aurinko paistoi.” Näin alkoi eräs Antti Litjan tulkitseman Kyllä minä niin mieleni pahoitin -kuunnelmasarjan jakso.
Tuomas Kyrö on antanut totisuudessaan hauskan, liioittelevan ja liikuttavan äänen sukupolvelle, joka teki eikä analysoinut. Se on järjen ja jäärän ääni.

...katso lisää

Minne tytöt kadonneet – Leena Lehtolainen

Maria Kallio -sarjan uutuus kertoo vieraan ja toiseuden pelosta – ja vihasta.
Leena Lehtolaisen Minne tytöt kadonneet on mukaansa tempaava kuvaus tämän ajan monikulttuurisesta Suomesta ja perinteiden törmäyksestä. Se on matka arkeen jota määrittävät vanhat uskomukset ja ihmismieleen juurtuneet tapakäsitykset. Kuka on oikeassa tilanteessa, jossa on kaksi totuutta?

...katso lisää

Mistä on mustat tytöt tehty? – Jari Järvelä

Jari Järvelä on kirjoittanut jälleen omintakeisen ja intensiivisen kertomuksen, josta piirtyy esiin nuoren naisen koskettava selviytymistarina.

Katariina Hämäläinen, joka paremmin tunnetaan nimellä Rööri Hämähäkki, on ollut musta lähes syntyjään. Hän on nuohoojan tytär ja nuoresta iästään huolimatta jo pitkän linjan nuohooja itsekin, sillä Rööri on poikkeuksellisen notkea, jopa niin taipuisa, että kertoo tarinaansa, 18-vuotisen elämäntaipaleensa huippuhetkiä, […]

...katso lisää

Miten miljoonia huijataan – Kari Nars

Rahan petkuttajien värikäs historia.
Miten konnat oikein toimivat ja kuinka hyväuskoiset menevät lankaan. Aina ja aina vaan.

Miten rahaa on huijattu ja miten sitä edelleen huijataan? Entä ketkä ovat ovat joutuneet petkuttajien uhreiksi? Toistaako historia tälläkin “alalla” itseään?

...katso lisää

Muita hyviä ominaisuuksia – Petri Tamminen

Kun kirjailija kainostelematta paljastaa häpeäpilkkunsa, syntyy tragikoomisia ja tosia tarinoita

Etenkin miehenä olemisen kanssa kirjailija Tamminen on jatkuvassa piinassa. Toisin kuin sukulaisenot ja kylän miehet, jotka osaavat suvereenisti olla miehiä pitämättä siitä porua.

...katso lisää

Muumiopas – Sirke Happonen


Onko paras ystävä Nipsu vai Niisku? Imuroiko naapurissasi Vilijonkka?
Huolestuttavatko tuttavasi haisulimaiset taipumukset? Muumioppaan avulla
tunnistat vaivatta oman elämäsi muumihahmot. Ainutlaatuinen hakuteos esittelee
kaikki alkuperäiset muumihahmot Snorkista Mymmeliin ja Suskaan ja valaisee
niiden luonnetta, syntyä, etymologiaa ja esiintymistä. Tove ja Lars Janssonin
alkuperäiskuvin kuvitettu teos sisältää myös uutta tietoa hahmojen vaiheista.
Teos on ohittamaton opas sekä kokeneelle Muumilaakson-kävijälle että
muumiteoksiin ensi kertaa […]

...katso lisää

New Game – Aleksi Delikouras

”Mutsi jaksaa vinee himassa, että oon aina koneella enkä siivoo. Miten se jaksaa valittaa samasta asiasta vuodesta toiseen.”
DragonSlayer666 elää mieluiten virtuaalimaailmassa – vain tietokoneriippuvuudesta huolestunut äiti voisi estää häntä tulemasta maailman parhaaksi pelaajaksi! Nuori mies raportoi elämäänsä vimmaisella nörttiliturgiallaan koneella 24/7 ja kommentoi hankaliakin asioita: koulukiusaamista ja pelimaailman tarjoamaa pakoa.
Elämää eivät […]

...katso lisää

Noora ja täyden kuun kestit – Tittamari Marttinen

Sirkustelua, löytökoiria ja iloiset katukarnevaalit Loisteen pikkukaupungissa. Ihanan yhteisöllinen Noora-sarja 7-10-vuotiaille.
Videolla esitellään myös Tittamarin suosittu Viivi Pusu -sarja.

...katso lisää

Nora & Alicia – Cecilia Samartin

Nora & Alicia on kertomus kahden tytön välisestä elämää suuremmasta ystävyydestä. Se on myös kuvaus Kuuban vallankumouksen aikaisista ihmiskohtaloista. Tarina pohjautuu osittain kirjailijan oman suvun historiaan.

...katso lisää

Nuori alaston nainen – Arja Saijonmaa

Kansainvälisen uran luonut laulaja kertoo avoimesti nuoruudestaan, unelmistaan ja uskalluksestaan.

Eräs vuosi. Eräs kaupunki. Mies. Ja nuori nainen. Mies on kreikkalainen tunnettu säveltäjä Mikis Theodorakis ja nainen on Arja Saijonmaa. Vuosi on 1972. Arja on Pariisissa ja lähdössä maailmankiertueelle Mikiksen ja tämän muusikoiden kanssa. Hän on nuori, epävarma ja silmittömän rakastunut.

...katso lisää

Olot – Sanna Eeva


Ellu on Volvokuski, vaimo, äiti ja tytär. Elsa on isoäiti, äiti ja nainen. Emilia on lapsi. Kaikki omissa elämäntilanteissaan, omissa oloissaan, silti sidoksissa toisiinsa.
Mitä tapahtuu, kun kontrolli karkaa, hallintaa ei ole ja juuret puskevat pintaan? Mikä ihmistä silloin ohjaa?

...katso lisää

Onnen tunti – Anna-Leena Härkönen

Sijaisvanhempien on annettava sielunsa, vähempi ei riitä.

Tuulan, hänen kymmenvuotiaan poikansa Roopen ja uuden miehensä Harrin elämä on onnellista ja huoletonta. Tuula vain ei voi saada enää lapsia, ja mielessä alkaa itää ajatus sijaislapsesta. Harria hanke epäilyttää, ja Tuulan ystävätärkin puuttuu asiaan: ”Mitä aukkoa sä yrität itsessäsi tukkia?”

...katso lisää

Orapihlajapiiri – Hanna Tuuri

Mitä tapahtuu, kun keski-ikäinen nainen tekee totaalisen irtioton ja muuttaa Irlantiin?

Elämälleen uutta suuntaa etsivä Kirsi saa tutun kautta kuulla irlantilaisesta knocnamurran yhteisöstä. Turvalliset ympyrät jäävät taakse, kun Kirsi hyväksytään tyttärensä Annin kanssa yhteisön jäseniksi ja he muuttavat asumaan Tammen taloon.
Kehitysvammaisista asukkaistaan huolehtivassa yhteisössä Kirsin on heti tartuttava toimeen. Työn kautta hän tutustuu paitsi muihin knocknamurralaisiin myös sympaattiseen Antoniin.

...katso lisää

Otavan uudet tähdet – Aho, Hiidensalo, Rohas

KAARLE AHO: VÄÄRÄN KUNINKAAN PÄIVÄ
VENLA HIIDENSALO: MEDIAHUORA
EEVA ROHAS: SYVÄ PÄÄ

...katso lisää

Paha tyttö -koukussa viinaan, miehiin ja työhön – Eija Nyman-Janatuinen

Kaunistelematta kerrottu tarina Pierre Cavallo -muotivaateketjun omistajan elämän riippuvuuksista.

Ensimmäisen humalansa Eija Nyman-Janatuinen otti 12-vuotiaana metsässä. Vain yksi kulaus minttusuklaalikööriä ja alkoholi oli koukuttanut hänet.

...katso lisää

Paine – Eppu Nuotio

Miten paeta piinaavasta parisuhteesta, kun kumpikaan ei suostu lähtemään?
”Pasi, minä rukoilen sinua. Älä kiusaa minua enää. Lähde pois. Jätä minut rauhaan.” Iris kiinnittää lapun eteisen peiliin. Hän on yö yöltä uupuneempi, hän ei jaksaisi enää kauan. Pasin mielestä vika on kokonaan Iriksen, Iris on pilannut kodin ilmapiirin. Naapuriin muuttava Piin veli Joel tutustuu sekä Iirikseen […]

...katso lisää

Pakonopeus – Taavi Soininvaara

Ihmiskauppa on täällä. Balkanin reitin rekkalastit eivät aja Suomen läpi – ne pysähtyvät tänne.

”Marat Krylov kantoi huumekassit toimiston ovelle ja palasi halliin, jossa nuoret seisoivat rivissä seinänvierustalla. Luotaantyöntävä näky, surkeannäköistä kauppatavaraa, mutta suihku ja pari hyvää ateriaa tekisivät ihmeitä ainakin niille, jotka eivät olleet syntyjään rumia. Oli ruletin aika.”

...katso lisää

Paluu Rivertoniin – Kate Morton

Paluu Rivertoniin on tenhoava tarina murhasta, rakkaudesta ja salaisuuksista.

Kesällä 1924 Rivertonin kartanossa valmistaudutaan häikäiseviin seurapiirijuhliin ja jännittynyt odotus täyttää tienoon. Tunnelma muuttuu hetkessä, kun taloon tuodaan kammottava uutinen: nuori runoilija Robbie Hunter on riistänyt henkensä kartanon mailla. Tapauksen ainoat silminnäkijät siskokset Hannah ja Emmeline eivät puhu toisilleen enää koskaan

...katso lisää

Panssarisydän – Jo Nesbø

Jo Nesbø on kirjoittanut huikean, harhautusten ja yllättävien käänteiden maustaman rikostarinan, joka saa lukijan heti pauloihinsa ja ravistelee tuokioittain rajustikin. Eikä päästä helpolla irti. Panssarisydän kamppailee sarjassaan maailmanluokassa – se on kuin kirjoittamalla sytytetty takkatuli: yhtä aikaa kaunis ja polttava.

...katso lisää

Parempi polvi – Keijo Leppänen

Isyystestin kirjoittaja jatkaa tarkkanäköistä kuvausta perheestä – rehellisesti ja huumorilla.

Isyystestin ajoista kasvaneet lapset ovat siirtyneet kouluun ja isän arjessa vaipantuoksu on vaihtunut orastavaan hienhajuun. Perhe-elämässä riittää kuitenkin hämmästeltävää. Kodin ja koulun yhteistyö, opettajan työn muutos sekä harrastusten määrä ja laatu pistävät kirjoittajan vertailemaan omaa maaseudulla vietettyä lapsuutta siihen, millaista on elämä pääkaupunkiseudulla nyt.

...katso lisää

Parvekejumalat – Anja Snellman

Länsimaisesta elämänmenosta haaveilevan somalitytön ja islamista turvaa etsivän suomalaisnaisen tarina.

Parvekejumalat on Anja Snellmanin 19. romaani, joka runollisella ja provosoivalla kielellään houkuttaa ja hämmentää lukijoitaan. Snellman ei pelkää sohaista patriarkalismin pyhimpään puolustaessaan naisten ja tyttöjen oikeutta määrätä omasta seksuaalisuudestaan.

...katso lisää

Passion for food Intohimona ruoka – Sara La Fountain

12 kuukautta – yli 120 erilaista reseptiä. 12 kattausta – yksi joka kuukaudelle.

Passion for Food on suunniteltu auttamaan tärkeissä juhlissa mutta myös innoittamaan arjen ruokailua. Voit järjestää sen avulla läheisillesi esimerkiksi viehättävän aamubrunssin, keväisen pääsiäismenun, ihanan baby-showerin, hauskat teekutsut tai ikimuistoiset grillijuhlat. Mukana on myös talviset retkieväät ja joulun parhaat herkut.

...katso lisää

Peippo vei – Heli Laaksonen

Sanamaijan maailmassa luonto ja ihminen ovat yhtä, nauru ja itku lähekkäin, rakkaus kuin käpyretki koivumetsään

Runoilija pullikoi uimahallissa siirtolohkareen kanssa, lukee Tekniikan maailman testiä omalle rakkaalle autolleen, pyytää yksinäisen kuun peittonsa alle lämmittelemään.

...katso lisää

Pillerinpyörittäjä – Katariina Souri

Otteessaan pitävä romaani aikaa ja paikkaa uhmaavista ihmiskohtaloista.

Kun kuolemansairaaksi tuomittu Iisa yllättäen tervehtyy, hänen elämänsä ajautuu kriisiin. Edes nuori poikaystävä ei saa hänen oloaan virkistymään.

...katso lisää

Punainen talvi – Juha-Pekka Koskinen

Taiturimainen kuvaus intohimoista, jotka johtavat peruuttamattomiin tekoihin.
Raafael saapuu Espanjan vuoristossa sijaitsevaan kaivoskylään auttamaan Pedroa vähäisen rypälesadon korjaamisessa – mutta todellisuudessa Liitto on lähettänyt hänet kostamaan lakkomellakoissa tapetun Jósen kuoleman.
Suomalainen lapsuus ja kommunisteja vihaava, häijy ja juoppo isoisä häilyvät uhkaavina varjoina Raafaelin muistoissa…

...katso lisää

Pursu – Heli Laaksonen

Olektee ikä esimerkiks nähny klasikaton pääl seisova pulu alhaalt päi: kui kauni ruusunpunase jalanpohja hänel o!”

Lounaissuomen murteella kirjoittava sanamaija tarjoaa tuoreita näkökulmia arkeen ja osaa yllättää kerran toisensa jälkeen: ”Ole hyvä, sanos kaupan kassaki mul, ko anno rahast takasi. Ajatelkka, et kiäles on tommone ilmasu. Käsketä mont kertta päiväs olema hyvä.”

...katso lisää

Railo – Virpi Hämeen-Anttila

Vaimon täytyy ottaa omakseen miehen unelma – edessä on railo, halkeama parisuhteessa.

Teppo Korpelainen on kolmikymppisenä jäänyt työttömäksi IT-fi rmasta. Yllättäen hän saa kuulla saaneensa perinnöksi isältä talon ja suuren maa- ja metsäalueen Pohjois-Karjalasta. Tepa päättää jättää kaiken ja lähteä perustamaan matkailualan yritystä perintömaille. Vaimo Inka ei ole päätöksestä yhtä innoissaan.

...katso lisää

Rata – Antti Tuuri

Väkevä kuvaus tuhoamisretkestä äärimmäisissä olosuhteissa tammikuussa 1942.

Tammikuussa 1942 Päämaja haluaa selvittää, voidaanko Muurmannin rata katkaista ja pysäyttää amerikkalaisten sotatarvikkeiden kuljetukset Puna-armeijalle. Kaksi pataljoonaa lähetetään rikkomaan rataa ja tuhoamaan Maj Guban asema.
Yli tuhat miestä ja 250 hevosta etenee majuri Majewskin johdolla toistasataa kilometriä läpi tiettömän, lumisen erämaan. Olosuhteet ovat ankarat, pakkanen kiristyy viiteenkymmeneen asteeseen. Tulia ei saa tehdä, yöt vietetään lumikuopissa. Paluumatkalla vahvimpienkin on jännitettävä voimansa äärimmilleen.

...katso lisää

Roudan alla – Paulus Maasalo

Eipä arvaa Kiira Lindholm, diplomaattiurasta haaveileva suomalaisopiskelija, mitä seuraa kun hän pääsee ojentamaan ulkoministeriön lahjaa öljypohatta Aleksei Ganinille. Kremlin suuntaan kurkottelevan miljardöörin auto räjähtää, ja niin Kiira, Suomi kuin suojelupoliisin Vesa Kaitelekin ovat kovemman paikan edessä kuin ovat koskaan voineet kuvitella. Mutta kuka järjesti pommi-iskun, ja miksi – tutkinnan pitäisi edistyä kiivaasti, koska laivasto-osastot alkavat täplittää Itämerta…
Roudan alla sijoittui toiseksi Kariston 110-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyssä kirjoituskilpailussa.

...katso lisää

Ruben Waara -sarja – Matti Remes

Ruben Waara työnsi ruuvimeisselin ovenkarmin ja lukon väliin. Hän katsoi ympärilleen ja kun ketään ei näkynyt, väänsi. Vanha puu rusahti ja lukon salpa tuntui väljemmältä. Toisella, vielä napakammalla väännöllä ovi aukesi.

...katso lisää

Saastat – Lotte & Søren Hammer

Saastat on hätkähdyttävä kuvaus kostosta.

Kouluun tulevat lapset kohtaavat karmean näyn: liikuntasalin katosta roikkuu viisi alastonta, silvottua miehen ruumista. Etsivä Konrad Simonsen murharyhmineen on ymmällään. Keitä uhrit ovat? Mikä on raakojen veritekojen motiivi? Miksi ruumiit on tuotu koululle?

...katso lisää

Seitsemäntoista – Juha Itkonen

Elämänmakuinen, valloittavan monikerroksinen romaani nuoruudesta, unelmista ja kirjoittamisen seurauksista.

90-luvun alku Hämeenlinnassa. Nuori poika on kesätöissä tavaratalossa. Illat hän viettää kavereineen Linnan rannassa, kuuntelee Doorsia ja unelmoi loistavasta tulevaisuudesta. Töissä poika tutustuu yhdeksän vuotta vanhempaan Veskuun. Veskulla on rahaa, hänen seurassaan pääsee ravintoloihin. Vesku alkaa suunnitella jopa yhteistä ulkomaanmatkaa. Mitä mies oikein haluaa?

...katso lisää

Sello ja Pallo – Lauri Törhönen

Lämmin ja valloittava rakkauskertomus

Kun sellonsoittoa opiskeleva tyttö putoaa taivaasta jalkapallohullun pojan niskaan niin rajusti, että pojalta menee taju, seuraukset voivat olla mitkä tahansa. Rytäkässä menee ainakin pää sekaisin, molemmilta, mutta kumpikin ehtii kuitenkin katsoa kerran toista silmiin.

...katso lisää

Señor Peregrino – Cecilia Samartin

Jamilet on nuori meksikolainen nainen, jonka elämää varjostaa valtava syntymämerkki. Jamiletin kotikylän asukkaat karttavat häntä, koska pitävät verenpunaista merkkiä paholaisen kädenjälkenä. Tyttö pakenee ahdasmielisestä yhteisöstä Yhdysvaltoihin ja alkaa työskennellä määrätietoisesti unelmansa eteen: hän haluaa poistattaa syntymämerkkinsä ja olla kuin kaikki muutkin.

...katso lisää

Señor Peregrino – Cecilia Samartin Helsingin kirjamessuilla 29.10.2010

Cecilia Samartin vieraili Helsingin kirjamesuilla. Bazar Kustannus tarjoaa videokoosteen viehättävän Cecilian vierailusta.

...katso lisää

Sisar – Elisabet Aho

Historiallinen romaani kuohuvista vuosista 1917–1919, pääkaupungin asukkaista, selviytymisestä, ystävyydestä.

Huhtikuussa 1918 sisällissodan vaikutukset tuntuvat kaikkien elämässä myös Helsingissä. Diakonissalaitoksella hoidetaan haavoittuneita, ja eräänä päivänä sinne tuodaan pahoin loukkaantunut nainen, joka muistaa menneisyydestään vain välähdyksiä.

...katso lisää

Suomen lasten Raamattu – Jaakko Heinimäki

Tervetuloa hauskalle, sivistävälle ja jännittävälle matkalle Raamatun maailmaan! Jaakko Heinimäki on kääntänyt kaikkien aikojen suurimmat tarinat kielelle joka puhuttelee kaikenikäisiä, ja kuvittaja Christel Rönns on antanut taikakynänsä lentää.
Ensimmäisenä päivänä Jumala loi taivaan ja maan, toisena päivänä hän teki kaartuvan taivaankannen, kolmantena päivänä hän jo istutti pensaita ja hedelmäpuita. Mutta muistatko minä päivänä hän loi suuret […]

...katso lisää

Tähtihetki – Mikko Reitala

Taitavana tv-käsikirjoittajana tunnetun kirjailijan jännittävä ja hauska tarina 80-luvun rockbändin epäonnisesta comebackista
80-luvun menestysyhtyeen Babylonian paluusta unelmoiva kitaristi Pablo tekee bändikaverilleen käytännön pilan, joka menee karmealla tavalla pieleen. Kaksi poliisia saa surmansa hämärissä olosuhteissa.
Murhaajaksi epäilty Harri on karkuteillä – ja Babylonia vuosien tauon jälkeen otsikoissa. Pelostaan huolimatta Pablo näkee tilaisuuden koittaneen: ilmainen julkisuus on käytettävä röyhkeästi […]

...katso lisää

Tarja Turunen kertoo Paulo Coelho -inspiraatiostaan

Paulo Coelho -päivä Kampin Suomalaisessa Kirjakaupassa 26.11.2011, Tarja Turusen Outlanders-kappaleen ensiesitys.
Turunen kertoo haastattelussa kuinka Paulo Coelhon kirjat ovat innoittaneet häntä musiikin tekemisessä.

...katso lisää

Totta – Riikka Pulkkinen

Vetovoimaisen tekijän puhutteleva romaani muistin pettävyydestä, valheen armollisuudesta ja rakkaudesta.

Elsa tekee kuolemaa. Martti ja Eleonoora yrittävät totutella ajatukseen puolison ja äidin menettämisestä, vaikka suru painaa kyyryyn. Äidin olemassaolon haurastuessa katoaa Eleonooran lapsuudenmuistoilta
kiinnekohta.

...katso lisää

Tykistönkadun päiväperho – Helena Sinervo

Keski-ikäinen tutkija ja perheenäiti luo elämästään himon ja inhon taideteoksen ilakoivassa irvikuvaleikissä, jossa humanismin puujalka katkeaa.
Mette, tutkija ja perheenäiti, on koko aikuisuutensa pohtinut, miten maailmassa voi elää tekemättä itsemurhaa. Keski-iässä hän päätyy siihen, että ainoa älyllisesti rehellinen ja ylväs keino on nostaa kelvottomuus alttarille ja ylistää sitä. Hän päättää luoda elämästään himon ja inhon taideteoksen, […]

...katso lisää

Tyttöministeri – Annakaisa Iivari

Kun maailman tavallisin nainen puolivahingossa päätyy valtiovallan kabinetteihin, syntyy hersyvä yhdistelmä jokanaisen kehitystarinaa ja poliittista satiiria.

Nelikymppinen ruotsinopettaja Iiris Luoto Lietossalmelta on kahden mököttävän teinipojan äiti ja puuhakkaan Paavon vaimo. Kun Iiris perheeltä salaa sijoittaa veronpalautusrahansa vadelmanpunaiseen untuvatakkiin, hän tuntee, että uusi vaihe on alkamassa.

...katso lisää

Uskalla! – Nainen työelämässä – Ilona Rauhala

Miten selviytyä työ- ja yksityiselämän ristipaineissa ja samalla saada jotain syvempää ja enemmän?

Voiko omaan tulevaisuuteensa vaikuttaa? Televisiosta tuttu psykologi Ilona Rauhala tarjoaa ajattelun aineksia kaikille naisille, jotka kaipaavat muutosta ja toivovat elämältä jotakin parempaa.

...katso lisää

Vaitelias perillinen – Kaari Utrio

Rahat, perinnöt ja säätyrajat määräävät ihmisten elämää, mutta rohkea sydän ei esteitä pelkää.
Rautialan ruukinkartanon ylhäinen väki odottaa epäillen lasiruukin yllätysperijää. Kapteeni Robert Bravert on palvellut vuosikaudet Venäjän armeijassa. Paroniperhe muistaa pojan harjastukkaisena tuppisuuna.
Miten typerys osaa selvittää seuraelämän pyörteet ja ruukin horjuvat talousasiat? Ainakin kapteenille on hankittava vanhaan sukuun sopiva vaimo. Mutta kapteenin eno, todellinen valtioneuvos […]

...katso lisää

Vaitelias poika – Timo Saarto

Visa Degerlund on menettänyt vanhempansa traagisissa olosuhteissa ja lakannut puhumasta. Asiat alkavat saada erikoisia käänteitä, kun hän muuttaa setänsä ja tämän vaimon luokse Puu-Pasilaan. Samoihin aikoihin Helsinkiä puhuttaa raaka ryöstömurha. Saalis on maamme rikoshistorian suurimpia. Visa ja häntä lähellä olevat ihmiset tulevat sotkeutuneeksi monisyiseen ja vaarantäyteiseen ajojahtiin, johon kytkeytyy ravisuttavia ihmiskohtaloita.
Vaitelias poika voitti Kariston 110-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyn kirjoituskilpailun.

...katso lisää

Venuksen suudelma – Maarit Laurento

Venuksen suudelma on käytännön opas ja naiseuden työkirja, joka houkuttelee lukijan tarkastelemaan omaa naiseuttaan ja elämäntilannettaan. Lukija saa avukseen kuusikymmentä astrologista naisen muotokuvaa, Venus-tyyppiä. Jokaiselle tyypille löytyy myös oma miesihanne, joillekin useampikin!

...katso lisää

Vesimeloni – Kalle Isokallio

Vähää ei kannata varastaa!

Kalle Isokallion Vesimeloni on verraton peruskurssi huijaajan huijaamiseen.

...katso lisää

Vihan ja rakkauden liekit – Kohtalona 1930-luvun Suomi – Sirpa Kähkönen

Keskustelua herättävä tietokirja kommunistien traagisista kohtaloista kahtia jakautuneessa Suomessa.

Tammisaaren pakkotyölaitoksessa säilytettiin suomalaisia kommunistivankeja 1920- ja 1930-luvuilla. Myös Sirpa Kähkösen isoisä Lauri Tuomainen vietti siellä yli seitsemän vuotta.
Ääri-ilmiöiden voimistuminen ja yleismaailmallinen lama kärjistivät tunnelmat vankilassa äärimmilleen vuosina 1932-1933. Vankien kohtelussa, mutta myös heidän taisteluasenteessaan näkyi viha.

...katso lisää

Viinakortti – Sami Hilvo

Sami Hilvon Viinakortti on kaunis ja rohkea tarina rakkaudesta, jota ympäristö ei sulata. Se on tarina talvi- ja jatkosodasta ja kahdesta miehestä, Urhosta ja Toivosta, joille sodan loppuminen ei tuo rauhaa.

...katso lisää