Järvelä Jari


Jari Järvelä on syntynyt Helsingissä 21. marraskuuta 1966. Hän on kirjoittanut romaaneja, novellikokoelmia, esseitä, kuunnelmia ja näytelmiä. Hän asuu Kotkassa meren ja joen välissä, pitää sekä satamakaupungeista että juna-asemista. Tervanhaju tuo hänen mieleensä ensinnä ratapölkyt eikä puuveneet. Hänen mielikaupunkinsa ovat Napoli ja Marseille, niissä ei mikään toimi mutta kaikki järjestyy, ja jokainen uskoo syystä ihmeisiin. Hän harrastaa uintia, viinejä, myös valtateiden ulkopuolista historiaa, sitä joka löytyy vesakkoisilta pientareilta ja vintiltä vanhasta nestekidejääkaapista, sen sisältämistä ruosteensyömistä säilykepurkeista. Erityisen nitkahtanut Järvelä on punkmusiikkiin ja 1400-luvun renessanssitauluihin, hänen useimmat ystävänsä saavat molemmista nokkosihottumaa. Molemmissa on sitä vimmaista heittäytymistä, joka tekee taiteesta elämää suurempaa, tai ainakin herkempää.

Järvelän Romeo ja Julia on Pohjoismaiden kirjallisuuspalkintoehdokkuden lisäksi ollut sekä Finlandia- että Runeberg-palkintoehdokkaana ilmestyessään v.2007. Jari Järvelä on aikaisemmin palkittu esikoisteoksestaan Bambi ja muita novelleja, Kalevi Jäntin palkinnolla romaanistaan Veden paino. Lentäjän poika valittiin Finlandia-palkintoehdokkaaksi 1999 ja Suomen historian 1900-luvun alkuvuosikymmeniä hahmottavan romaanitrilogian päätösosa Kansallismaisema Runeberg-ehdokkaaksi 2006. Järvelä on myös saanut Kaakkois-Suomen taidepalkinnon 2001 ja Kotkan kulttuuripalkinnon 1999.

-

Mistä on mustat tytöt tehty? – Jari Järvelä


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /var/www/fs2/19/mediagen/public_html/kirjavideo/wp-content/plugins/wordtube/lib/wordtube.class.php:328 Stack trace: #0 /var/www/fs2/19/mediagen/public_html/kirjavideo/wp-content/plugins/wordtube/lib/wordtube.class.php(103): wordTubeClass->GlobalFlashVars() #1 /var/www/fs2/19/mediagen/public_html/kirjavideo/wp-content/plugins/wordtube/lib/shortcodes.php(169): wordTubeClass->ReturnMedia('24', 'http://www.kirj...', 'http://www.kirj...', '640', '380', '0', Object(stdClass), '') #2 /var/www/fs2/19/mediagen/public_html/kirjavideo/wp-includes/shortcodes.php(300): wordTube_shortcodes->show_media(Array, '', 'media') #3 [internal function]: do_shortcode_tag(Array) #4 /var/www/fs2/19/mediagen/public_html/kirjavideo/wp-includes/shortcodes.php(209): preg_replace_callback('/\\[(\\[?)(embed|...', 'do_shortcode_ta...', '[media id=24 wi...') #5 /var/www/fs2/19/mediagen/public_html/kirjavideo/wp-includes/plugin.php(213): do_shortcode('[media id=24 wi...') #6 /var/www/fs2/19 in /var/www/fs2/19/mediagen/public_html/kirjavideo/wp-content/plugins/wordtube/lib/wordtube.class.php on line 328